Service: 030-6348 666
Contact
Toshiba Tec Netherlands
MVO
Duurzaam

Bescherming van het regenwoud

bescherming-van-het-regenwoud-toshiba.jpg

Bescherming van het regenwoud

Met de bescherming van het Amazone regenwoud in Brazilië kan er door de bomen meer CO2 worden omgezet in zuurstof. Hoe meer bomen er blijven staan, hoe meer CO2 er opgenomen wordt! Ook bevordert de bescherming van het regenwoud de rijke biodiversiteit van planten en dieren. Zelfvoorziening en duurzame ontwikkeling zijn belangrijk thema’s bij het opzetten van projecten. Co2balance heeft hiervoor een school gebouwd om de lokale bevolking te onderwijzen. Op deze school worden o.a. lessen gegeven in het produceren van zaden en het verbouwen van fruit.

Voordelen van het project
De bouw van de school heeft meegeholpen aan het verzorgen van educatie voor de lokale gemeenschap. Door lessen in landbouw zijn de lokale bewoners zelf in staat hun eigen voedsel te verzorgen en te verkopen. Ook zijn de bewoners bewust van het belang van de natuur in hun omgeving en gaan ze zuiniger om met deze natuur.

Inspectie
Dit project wordt uitgevoerd onder strenge richtlijnen van de Verified Carbon Standard.

Duurzaam ondernemen

Broeikasgassen hebben grote nadelige gevolgen voor het klimaat op aarde. Daarom is het bestrijden ervan van levensbelang. Toshiba heeft een sensationeel systeem ontwikkeld waardoor u op een totaal nieuwe manier print. U kunt nu de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen door de e-STUDIO306LP, kortweg Eco-MFP, te plaatsen. Met dit systeem kunt u uw papier tot wel vijf keer opnieuw gebruiken. U bespaart significant op uw papierkosten én u bespaart natuurlijke hulpbronnen.

Wilt u meer weten over dit systeem?

Bekijk de specificaties op de productpagina