Service: 030-6348 666
Contact
Toshiba Tec Netherlands
MVO
Duurzaam

Kookovens

stoofoven.jpg

Kookovens in Oost-Afrika

Co2balance werkt samen met lokale sociale groepen in Oost-Afrika  aan het verbeteren van de leefomstandigheden. In deze landen wordt voornamelijk op open vuur gekookt, iets wat zeer slecht is voor de gezondheid. Naast de ongezonde rook die de bewoners inademen, vragen deze open vuren ook veel brandhout en stoten daarom een grote hoeveelheid CO2 uit. Toshiba steunt co2balance met het uitgeven van energie-efficiënte kookovens. Deze ovens verbruiken tot vijftig procent minder brandhout, met als resultaat vijftig procent minder CO2-uitstoot. Dit betekent dat ieder van deze ovens meer dan drie ton CO2-uitstoot per jaar bespaart.


Voordelen van het project
Naast het verminderen van de CO2-uitstoot heeft het dit project ook positieve sociale en economische voordelen voor de lokale bewoners. Door de verminderde behoefte aan brandhout besteden bewoners minder tijd  aan het zoeken naar hout, wat op zijn beurt een afname van boskap tot gevolg heeft. Ook worden de ovens lokaal geproduceerd, waardoor er werkgelegenheid wordt gecreëerd.

In vergelijking tot open vuur vermindert koken met deze ovens de uitstoot van ongezonde rook, waardoor de bewoners gebruik kunnen maken van een schonere en gezondere manier van koken.

 


Inspectie
Co2balance heeft verschillende kookoven-projecten door Kenia en zet elk van deze projecten op via de internationaal erkende Gold Standard. Elke oven heeft een eigen GPS chip, zodat de locaties van alle ovens te traceren zijn. Hierdoor kunnen wij onze klant zekerheid geven dat de ovens daadwerkelijk zijn gebouwd en gebruikt. Het project is volledig in handen van co2balance, die het managen van deze projecten verzorgt vanuit hun kantoor in Nairobi.

Duurzaam ondernemen

Broeikasgassen hebben grote nadelige gevolgen voor het klimaat op aarde. Daarom is het bestrijden ervan van levensbelang. Toshiba heeft een sensationeel systeem ontwikkeld waardoor u op een totaal nieuwe manier print. U kunt nu de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen door de e-STUDIO306LP, kortweg Eco-MFP, te plaatsen. Met dit systeem kunt u uw papier tot wel vijf keer opnieuw gebruiken. U bespaart significant op uw papierkosten én u bespaart natuurlijke hulpbronnen.

Wilt u meer weten over dit systeem?

Bekijk de specificaties op de productpagina