Service: 030-6348 666
Contact
Toshiba Tec Netherlands
MVO
Duurzaam

Waterputten

waterputten.jpg

Waterputten

De belangrijkste basisbehoefte van de mens is water. In veel gemeenschappen in Afrika is het echter nog steeds moeilijk om veilig en schoon drinkwater te vinden. Dit neemt dan ook een groot deel van de dag in beslag van de lokale families. Wanneer men water vindt, is het vaak onhygiënisch en gevaarlijk om te drinken. Om die reden wordt het water daarom eerst gekookt. Door het renoveren, repareren en onderhouden van waterputten in afgelegen gebieden in Uganda heeft de lokale bevolking toegang tot schoon drinkwater. Omdat het water niet meer gekookt hoeft te worden, wordt brandhout bespaard en is er minder CO2-uitstoot.


Voordelen van het project
De technologie achter de benadering van co2balance is niet nieuw, maar het proces is wel uniek. Co2balance heeft een programma ontwikkeld om putten die in verval zijn geraakt te vinden, repareren en behouden. De putten worden gerenoveerd en regelmatig onderhouden, zodat de lokale bevolking op de lange termijn ook verzekerd is van schoon en veilig water.

Door het monitoren van de hoeveelheid drinkwater wat elke dag wordt gebruikt dankzij de bouw en het onderhouden van de putten, kan de hoeveelheid brandhout die hiermee wordt bespaard makkelijk worden berekend. Het monitoren van de CO2 –uitstoot staat onder toezicht van een onafhankelijke projectgroep.

Inspectie
Het project is onafhankelijk geverifieerd door the Gold Standard om er zeker van te zijn dat het project bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot en het verbeteren van leefomstandigheden van de lokale gemeenschap.

Duurzaam ondernemen

Broeikasgassen hebben grote nadelige gevolgen voor het klimaat op aarde. Daarom is het bestrijden ervan van levensbelang. Toshiba heeft een sensationeel systeem ontwikkeld waardoor u op een totaal nieuwe manier print. U kunt nu de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen door de e-STUDIO306LP, kortweg Eco-MFP, te plaatsen. Met dit systeem kunt u uw papier tot wel vijf keer opnieuw gebruiken. U bespaart significant op uw papierkosten én u bespaart natuurlijke hulpbronnen.

Wilt u meer weten over dit systeem?

Bekijk de specificaties op de productpagina