Algemeen: 030-6348 600
Contact
Toshiba Tec Netherlands
Privacy statement
Slide 1

Privacy statement

Laatste update: 12-06-2018

We respecteren de privacy van iedereen die een bezoek brengt aan of zich registreert bij www.toshibatec.nl (de "Website") en we zetten ons verder in voor een veilige online-ervaring. We respecteren ook de privacy van elke persoon die de producten en diensten gebruikt die we via de Website beschikbaar stellen of die met ons samenwerkt om de producten of diensten te gebruiken die Toshiba levert (al dan niet via de website) (onze "Diensten") Of van wie we persoonlijke informatie kunnen verwerken als gevolg van het leveren van de Diensten aan anderen of die van toepassing zijn op Toshiba. Deze Privacy statement is specifiek gericht tot de kanalen die Toshiba online inzet om persoonsgegevens te verzamelen. Hieronder vindt u de links naar de Privacy statement voor klanten, leveranciers en e-PARTNERS.

Privacy statement voor klanten. Klik hier voor meer informatie.
Privacy statement voor leveranciers. Klik hier voor meer informatie.
Privacy statement voor e-PARTNERS. Klik hier voor meer informatie.

Verantwoordelijke voor de gegevensverwerking
Toshiba is de zogeheten verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat Toshiba het doel van, en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt.

Toshiba is er verantwoordelijk voor dat uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG en op transparante, behoorlijke en zorgvuldige wijze worden verwerkt.

Toshiba TEC Netherlands Imaging Systems & Toshiba TEC Europe Retail Information Systems
Bezoekadres: Duwboot 31, 3991 CD Houten
Postadres: Postbus 535, 3990 GH Houten
Algemeen telefoonnummer: 030-6348 600
Faxnummer: 030-6348 601
Algemeen e-mailadres: info@toshibatec.nl
Website: https://www.toshibatec.nl/

Compliance officer
Bij vragen over deze Privacy statement, het verwerken van persoonsgegevens en de rechten van u als betrokkene kunt u contact opnemen met onze compliance officer.

Naam: Kabo Drent
Telefoonnummer: 030-6348 646
E-mail: compliance@toshibatec.nl

 

1. Doel van dit beleid

Deze Privacy statement ("Privacy statement") geeft uitleg over onze benadering van persoonlijke informatie die we van u kunnen verzamelen of die wij van u hebben verkregen van een derde partij en de doeleinden waarvoor wij uw persoonlijke informatie verwerken. Deze Privacy statement bevat ook uw rechten met betrekking tot onze verwerking van uw persoonlijke informatie.

Deze Privacy statement informeert u over de aard van de persoonlijke informatie die door ons wordt verwerkt en over hoe u kunt verzoeken dat wij deze verwijderen, bijwerken, overdragen en/of u er toegang toe verlenen.

Houd er ook rekening mee dat deze Privacy statement alleen van toepassing is op het gebruik van uw persoonlijke informatie die door ons is verkregen, deze is niet van toepassing op uw persoonlijke informatie die is verzameld tijdens uw communicatie met derden.

 

2. Hoe verzamelen en gebruiken wij uw persoonsgegevens

Ons primaire doel bij het verzamelen van persoonlijke informatie van u kan zijn: (i) om uw identiteit te verifiëren; (ii) om ons te helpen onze Diensten te leveren; (iii) om nieuwe Diensten te verbeteren, te ontwikkelen en op de markt te brengen; (iv) om verzoeken van u uit te voeren die u indiende op de Website of met betrekking tot onze Diensten; (v) om verzoeken of geschillen te onderzoeken of op te lossen; (vi) om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, een rechterlijk bevel, een ander gerechtelijk proces of de eisen van een toezichthouder; (vii) om onze overeenkomsten met u af te tot stand te brengen en uit te voeren; (viii) om de rechten, eigendommen of veiligheid van ons of derden, inclusief onze andere klanten, leveranciers, e-PARTNERS, abonnees en gebruikers van de Website of onze Diensten te beschermen; (ix) om ondersteuning te bieden voor de levering van onze Diensten; en (x) voor werving en selectie doeleinden.

Om deze doelen te bereiken, kunnen we de volgende persoonlijke informatie verwerken:

Als u een bezoeker bent van de Website:

  • Voor- en achternaam en functie.
  • Contactgegevens inclusief e-mailadres.
  • Demografische informatie zoals woonplaats en postcode.
  • Andere informatie die relevant is voor het leveren van Diensten.

Als u online solliciteert naar een functie bij Toshiba:

  • Voor- en achternaam.
  • Contactgegevens inclusief e-mailadres.
  • Curriculum vitae, uw opleiding, arbeidsverleden en soortgelijke zaken en soortgelijke informatie die u ons verstrekt.
  • Andere informatie die relevant is voor potentiële werving voor Toshiba.

Als u een klant, leverancier of e-PARTNER bent:

  • Voor- en achternaam en functie.
  • Contactgegevens inclusief e-mailadres.
  • Betalingsinformatie.
  • Andere informatie die relevant is voor het leveren van Diensten.
  • Informatie die u ons verstrekt als onderdeel van onze dienstverlening aan u, die afhankelijk is van de aard van uw overeenkomst met Toshiba.

 

3. Persoonlijke informatie die u op de website achterlaat.     

Het opvragen van (product) specifieke informatie
Bij het opvragen van informatie over onze producten, diensten en oplossingen verzoekt Toshiba u om een aantal persoonsgegevens in te vullen. Wij gebruiken uw persoonlijke identificatiegegevens om met u te communiceren en te kunnen informeren over één of meerdere producten, diensten en oplossingen. Wij bewaren uw gegevens gedurende de periode waarin u zich niet heeft afgemeld voor deze service. Toshiba moet het gebruik van uw persoonsgegevens kunnen baseren op één van de voorwaarden uit artikel 6 van de AVG. Op grond van dit artikel is een verwerking rechtmatig indien de betrokkene toestemming heeft gegeven voor de verwerking van zijn persoonsgegevens voor één of meer specifieke doeleinden.

Open sollicitaties
Toshiba is continu op zoek naar gedreven en enthousiaste werknemers die graag ons team komen versterken. Voor het werven van talentvolle werknemers plaatsen wij vacatures op de website. Indien er geen passende vacature is heeft u de mogelijkheid om een open sollicitatie te versturen. Wij ontvangen graag uw persoonlijke identificatiegegevens en academisch curriculum. Wij gebruiken deze gegevens voor het werven en selecteren van personeel. Daarnaast worden de gegevens gebruikt om met u te communiceren en u te informeren over de voortgang van de sollicitatieprocedure. Bij open sollicitaties bewaren wij uw gegevens voor de duur van vier weken. Bij geplaatste vacatures bewaren wij de gegevens voor de looptijd van de vacature. In enkele gevallen vragen wij uw toestemming om de gegevens in onze portefeuille te bewaren, dit is voor de duur van één jaar. Bij directe afwijzing worden uw gegevens binnen vier weken na afwijzing, vernietigd of teruggestuurd. Toshiba moet het gebruik van uw persoonsgegevens kunnen baseren op één van de voorwaarden uit artikel 6 van de AVG. Op grond van dit artikel mogen persoonsgegevens worden verwerkt indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang voor de verwerkingsverantwoordelijke. Toshiba is van mening dat het een gerechtvaardigd belang is van de organisatie om talentvolle medewerkers te rekruteren. Slechts met uw toestemming bewaren wij de gegevens voor een langere periode.

Aanmelden nieuwsbrief
Bezoekers van de website kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Toshiba. Doormiddel van de nieuwsbrief informeren wij over het merk Toshiba, de diensten en producten die wij aanbieden en relevante ontwikkelingen binnen de branche. Bij het aanmelden op de nieuwsbrief vragen wij u om uw persoonlijke identificatiegegevens. Deze gegevens gebruiken wij om op een transparante en vriendelijke wijze met u te kunnen communiceren. Uw persoonsgegevens bewaren wij gedurende de periode waarin u zich niet heeft afgemeld voor de nieuwsbrief. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Het klantenbestand van de nieuwsbrief verstrekken wij niet aan derden. Toshiba moet het gebruik van uw persoonsgegevens kunnen baseren op één van de voorwaarden uit artikel 6 van de AVG. Op grond van dit artikel is een verwerking rechtmatig indien de betrokkene toestemming heeft gegeven voor de verwerking van zijn persoonsgegevens voor één of meer specifieke doeleinden. Uw persoonsgegevens worden met uw toestemming toegevoegd aan de mailinglijst.

Contactformulier en e-mailen naar algemeen e-mailadres
Bij vragen of opmerkingen over onze producten, diensten en oplossingen kunt u contact met ons opnemen via een contactformulier, of u stuurt een e-mail naar het algemene e-mailadres. Indien u contact met ons opneemt vragen wij u om uw persoonlijke identificatiegegevens. Toshiba gebruikt uw naam, e-mailadres en telefoonnummer om contact met u te kunnen opnemen over uw vraag of opmerking. Daarnaast bewaren wij uw gegevens om u vaker te informeren over het desbetreffende en daaraan gerelateerde producten. Indien u geen informatie wilt ontvangen dan kunt u dat altijd aangeven en zullen wij uw persoonsgegevens uit het systeem halen. Toshiba moet het gebruik van uw persoonsgegevens kunnen baseren op één van de voorwaarden uit artikel 6 van de AVG. Op basis van dit artikel mogen persoonsgegevens worden verwerkt indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang voor de verwerkingsverantwoordelijke. Toshiba is van mening dat het in contact komen en blijven met geïnteresseerden en klanten in het belang is voor de organisatie maar ook voor de betrokkenen. U heeft namelijk recht op transparante informatie over de organisatie, onze diensten en producten.

Aanmelden voor e-PARTNER programma
Bij deelname aan het e-partner programma van Toshiba vragen wij u om de volgende persoonsgegevens: voor- en achternaam, functie, telefoonnummer en e-mailadres. Naast deze persoonsgegevens vragen wij om de volgende gegevens over uw onderneming: bedrijfsnaam, adres, postcode, vestigingsplaats, telefoonnummer en e-mailadres. De gegevens worden gebruikt om u in onze systemen op te nemen als e-partner en u toegang te geven tot ons e-portaal. Daarnaast worden de gegevens gebruikt om met u te communiceren over acties, incentives, trainingen en productintroducties. Toshiba moet het gebruik van uw persoonsgegevens kunnen baseren op één van de voorwaarden uit artikel 6 van de AVG. Op grond van dit artikel is een verwerking rechtmatig indien de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij de betrokkene partij is, of om op verzoek van de betrokkene vóór de sluiting van een overeenkomst maatregelen te nemen.

 

4. Cookiestatement Toshiba

Cookies, Wat zijn cookies en welke cookies zijn er?

Cookies zijn kleine tekstbestanden met informatie die een website op uw harde schijf plaatst op het moment dat u een website bezoekt. Deze cookies worden onder andere gebruikt voor het onthouden van uw instellingen en voorkeuren, het monitoren van de website en het surfgedrag van de website bezoekers. Daarnaast zijn er cookies die ten behoeve van een derde partij op uw computer worden geplaatst. Het doel hiervan is het analyseren en optimaliseren van de website voor een zo gebruiksvriendelijke ervaring. Er zijn verschillende soorten cookies, voor sommige hebben wij uw toestemming nodig, en voor een aantal niet. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten cookies.

De volgende cookies maken geen of nauwelijks inbreuk op uw privacy, derhalve is er geen toestemming vereist om dit soort cookies te gebruiken.

Analytische cookies
Dit soort cookies wordt gebruikt om onder andere bezoekersstatistieken bij te houden. Hierdoor krijgen wij een beter beeld over het functioneren van de website. Analytische cookies hebben nauwelijks tot geen gevolgen voor uw privacy.

Functionele cookies
Functionele cookies worden gebruikt om een website beter te laten functioneren. Dit soort cookies wordt gebruikt om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Denk hierbij aan bestanden die bijhouden wat er in een winkelmand zit.

Er zijn ook cookies waarvoor er toestemming vereist is van de website bezoeker.

Tracking cookies
Dit type cookies houdt individueel surfgedrag van bezoekers bij en stelt op basis van de verzamelde gegevens profielen op. Op basis van deze profielen kunnen bedrijven gerichte advertenties tonen dit wordt ook wel retargetting genoemd.

Cookies van derden
Dit zijn cookies die door een derde partij op de desbetreffende website worden geplaatst. Op deze manier kan de derde partij het surfgedrag van een individu bijhouden en de informatie van beide website combineren. Dit type cookie wordt veelal gebruikt door adverteerders en marketeers.

Flash cookies
Een flash cookie is te vergelijken met een normale cookie met uitgebreide mogelijkheden. Dit type cookie kan continu het surfgedrag van website bezoekers volgen, zelfs als alle cookie instellingen zijn beperkt en alle cookies zijn verwijderd.

De website van Toshiba maakt gebruik van de volgende cookies:

Analytische cookies: Google Analytics

Via Google Analytics worden op toshibatec.nl geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken. Wij gebruiken deze informatie om gefundeerde beslissingen te nemen over de inrichting van onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google verstrekt deze informatie ook aan adverteerders om inzicht in de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analyticsinformatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

De cookies van Analytics worden maximaal 2 jaar bewaard. U kunt deze cookies zelf op ieder gewenst moment verwijderen via uw browserinstellingen. Lees de cookie handleiding van Google voor meer informatie.

 

5. Uw privacyrechten

De Algemene Verordening Gegevensbescherming geeft rechten aan betrokkenen waarvan de persoonsgegevens worden verwerkt. Als u wilt weten welke persoonsgegevens van u door Toshiba worden verwerkt, dan kunt u een verzoek indienen bij de compliance officer. Als blijkt dat de persoonsgegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn dan kunt u een verzoek indienen om de gegevens te laten wijzigen of aan te vullen. Daarnaast kunt u een verzoek indienen tot het verwijderen van uw persoonsgegevens. Toshiba zal uw verzoek respecteren en hier gehoor aan geven tenzij wij de persoonsgegevens dienen te bewaren voor het nakomen van een wettelijke verplichting. U heeft als betrokkene ook het recht op overdraagbaarheid van uw gegevens, indien technisch mogelijk, zal Toshiba – alleen op uw verzoek – uw persoonlijke gegevens aan u verstrekken of deze rechtstreeks naar een andere verwerkingsverantwoordelijke verzenden.

U kunt ook informatie opvragen over: het doel van de verwerking; de categorieën van persoonsgegevens die worden verwerkt; welke derde partijen uw gegevens ontvangen; wat de bron van uw persoonsgegevens was (indien u deze niet rechtstreeks aan Toshiba heeft verstrekt); en hoe lang uw persoonsgegevens worden bewaard.

Uw eerste aanvraag is kosteloos bij alle aanvragen die u hierna indient rekenen wij een administratieve vergoeding, dit geldt ook als u meerdere aanvragen tegelijk indient.

Download hier het formulier 'Recht op inzage'.

 

6. Beveiliging van uw persoonsgegevens

Toshiba neemt passende fysieke, technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen. In eerste instantie zorgen wij ervoor dat er niet meer persoonsgegevens verzamelt en gebruikt worden dan nodig is voor het doel. Wij beperken de toegang tot uw persoonsgegevens tot die werknemers die uw informatie nodig hebben om u te informeren over onze dienstverlening. Daarnaast trainen wij ons personeel regelmatig op het gebied van privacy, data protectie en informatie beveiliging. Uw persoonsgegevens worden beveiligd opgeslagen in overeenstemming met de stand van de techniek. Dit betekent dat wij geen verouderde techniek gebruiken om uw gegevens te beveiligen. De stand van de techniek borgen wij door elk kwartaal onze beveiligingstechnologieën te updaten en te testen.

Zie hieronder een aantal van de door Toshiba genomen organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen:

  • Fysieke toegangsbeheer: alleen medewerkers van Toshiba hebben toegang tot het bedrijfspand;
  • Digitale toegangsbeheer: alleen medewerkers van Toshiba kunnen inloggen op de computer systemen;
  • HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS), uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens;
  • Secure Sockets Layer (SSL), encryptie protocol die de communicatie tussen computers beveiligd;
  • Firewall: netwerk beveiligingssysteem, monitort en controleert inkomende en uitgaande verbindingen met de server op basis van vooraf ingestelde beveiligingsregels;
  • Wachtwoordbeheer;
  • Identificatie en authenticatie beleid;
  • Bijhouden van log files.

Als u vragen heeft over de fysieke, technische en organisatorische maatregelen neem dan contact met ons op via compliance@toshibatec.nl.

 

7. Wijzigingen in deze Privacy statement

Toshiba behoudt het recht om deze Privacy statement aan te passen. Om ervoor te zorgen dat u er altijd van op de hoogte bent hoe wij uw persoonlijke informatie gebruiken, zullen wij deze Privacy statement van tijd tot tijd bijwerken om wijzigingen in ons gebruik van uw persoonlijke informatie weer te geven. We kunnen ook wijzigingen aanbrengen om te voldoen aan wijzigingen in de toepasselijke wet of regelgeving. We raden u aan deze Privacy statement regelmatig opnieuw te lezen om op de hoogte te blijven van hoe wij uw persoonlijke informatie gebruiken.

 

8. Klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Als u een klacht heeft over het gebruik van uw persoonsgegevens en u komt er met ons niet uit, dan kunt u contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.