Sales: 030-6348 615
Zoeken
Contact
MVO
Duurzaam

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als één van de grootste technologische bedrijven ter wereld zijn wij ons erg bewust van de verantwoordelijkheid ten aanzien van het welzijn van mensen en de omgeving - het milieu waarin wij werken, ondernemen en leven. Deze verantwoordelijkheid neemt Toshiba door enerzijds milieubeleidsplannen op te stellen en uit te voeren en anderzijds klanten en medewerkers voortdurend voor te lichten en op te leiden over het zo efficiënt mogelijk inzetten van producten en oplossingen.

Toshiba zet zich op wereldwijd, nationaal en lokaal in voor het behoud van het milieu. Dit doen we onder andere door:

 

 • Het streven naar het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen.
 • Het ontwikkelen van producten en oplossingen die duurzaam zijn en duurzaamheid bij gebruikers stimuleren.
 • Deelname aan het CO2-neutraal programma.
 • Ons lidmaatschap van MVO Nederland.
 • MVO op ons kantoor: er is een actieve MVO projectgroep die zich inzet voor duurzaamheidsbewustwording en duurzame veranderingen doorvoert.
 • Het ondersteunen van diverse lokale maatschappelijke intiatieven, onder andere Stichting Aap, Hulphond en Het Beterboek.

Uniek: geheel CO2-neutraal printen

Toshiba zorgt niet alleen voor hogere efficiency en lagere kosten, maar levert ook een aanzienlijke bijdrage aan het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen. Zo zijn alle Toshiba multifunctionele systemen geheel CO2-neutraal. De CO2-uitstoot van de afdruksystemen, van productie tot gebruik, wordt geheel gecompenseerd in groene projecten over heel de wereld. We doen dit in samenwerking met milieudeskundigen van co2balance, een op wereldschaal toonaangevend adviesbureau op het gebied van klimaatbescherming. Enkele van deze projecten zijn:

Energie-efficiƫnte fornuizen
Energie-efficiƫnte fornuizen

Met deze fornuizen in Kenia wordt 50% minder brandhout gebruikt dan bij het koken op traditionele open vuren en daardoor wordt 50% minder CO2 uitgestoten. Er is minder brandhout nodig en dit zorgt voor minder ontbossing en minder rookontwikkeling en dus een gezondere leefomgeving. De fornuizen worden lokaal geproduceerd en dit levert werkgelegenheid op.

Bescherming van het regenwoud
Bescherming van het regenwoud

Door de bescherming van het Amazone regenwoud in Brazilië wordt er meer CO2 door de bomen omgezet in zuurstof. En de bescherming bevordert de rijke biodiversiteit van planten en dieren in het regenwoud. Er is tevens een school gebouwd om de lokale bevolking te onderwijzen. Er worden verschillende trainingen gegeven, zoals het produceren van zaden en het verbouwen van fruit.

Renoveren van waterputten
Renoveren van waterputten

Door het renoveren en repareren van waterputten in afgelegen gebieden in Uganda is er veilig en schoon drinkwater beschikbaar voor de lokale bevolking. Doordat het water niet meer gekookt hoeft te worden, wordt brandhout bespaard en is er minder CO2-uitstoot. Het project zorgt er tevens voor dat de waterputten regelmatig worden onderhouden.


Ontwikkelingsdoelen van de VN

Ons CO2-neutraal programma ondersteunt 14 van de 17 ontwikkelingsdoelen die door de Verenigde Naties zijn gesteld. Deze doelen zijn gesteld om positieve verandering te bewerkstelligen in de komende veertien jaar. Deze set van 17 meetbare ontwikkelingsdoelen variëren van de grootste armoede en honger uitbannen tot het bevorderen van gelijke behandeling van mannen en vrouwen en het actief werken aan een duurzaam milieu. Ze bouwen voort op de millenniumdoelstellingen en zijn een intergouvernementele set van ambitieuze doelen. Voor meer informatie over de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties kunt u terecht op de website van de VN.


Groen én goedkoper

Maak voor uw medewerkers inzichtelijk wat de effecten zijn van duurzamer en kostenbewuster omgaan met printers. Iedereen kan zijn steentje bijdragen met slechts een kleine wijziging in het gedrag.

Het Eco dashboard is een bewustwordingsapp die alle medewerkers elke maand inzicht geeft in hun printgedrag. De uitdaging is: minder printen, papier besparen en dus het milieu sparen en minder (print)kosten maken. Op deze manier wordt verspilling voorkomen, en het is nog leuk ook!

Inspireer uw medewerkers tot het veranderen van hun gedrag.

Neem contact met ons op.


Tips voor een milieuvriendelijk kantoor

Iedereen kan met een kleine verandering al een bijdrage leveren aan een groenere toekomst. Ook op kantoor kunt u veel doen voor een betere toekomst. Een groene printstrategie helpt om bij te dragen aan een beter milieu. De onderstaande maatregelen zijn eenvoudig in te voeren en hebben een grote impact:

 • Print dubbelzijdig
 • Gebruik milieuvriendelijk papier en hergebruik papier
 • Laat uw MFP de afdrukken vasthouden totdat de opdrachtgever de print vrijgeeft (follow-me)
 • Zet uw printers, copiers, scanners en mfp’s ’s nachts in de slaapmodus of gebruik de Toshiba Energy Manager (zie de video over duurzame oplossingen in het blok hieronder)
 • Ga na of uw documentsystemen aan de nieuwste milieustandaarden voldoen
 • Ruil copiers of printers in voor all-in-one-producten
 • Kies voor de Toshiba Eco-MFP en bespaar op uw kosten door de vermelding op de Milieulijst
Duurzaam ondernemen

Broeikasgassen hebben grote nadelige gevolgen voor het klimaat op aarde. Daarom is het bestrijden ervan van levensbelang. Toshiba heeft een sensationeel systeem ontwikkeld waardoor u op een totaal nieuwe manier print. U kunt nu de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen door de e-STUDIO306LP, kortweg Eco-MFP, te plaatsen. Met dit systeem kunt u uw papier tot wel vijf keer opnieuw gebruiken. U bespaart significant op uw papierkosten én u bespaart natuurlijke hulpbronnen.

Wilt u meer weten over dit systeem?

Bekijk de specificaties op de productpagina